20 Mart 2015 Cuma

ZİKZAKLAR








Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın davet üzerine TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında yaptığı konuşma, sert ifadeler içerse de, muhatapları memnuniyetlerini açıkladılar.
Cumhurbaşkanlığının ilk günlerinde Erdoğan ile TÜSİAD birbirlerine doğru adım atarak diyalog sürecini başlatmış görünüyor. 
Recep Tayip Erdoğan’ın TÜSİAD ile diyalogu, doğal olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı günlerinde başladı. Suikast sonucu hayatını kaybeden Üzeyir Garih ve İshak Alaton ile Erdoğan’ın dostlukları biliniyor. Nasuhi Güngör, “Yenilikçi Hareket” adlı çalışmasında AK Parti’nin kuruluşundaki TÜSİAD faktörünü birçok ayrıntıyla ortaya koymuş. AK Parti’nin kuruluşunu Bülent Eczacıbaşı’nın evinde değerlendirip karara bağlayan TÜSİAD’ın daha sonraki süreçte Erdoğan’la ilişkileri çok dalgalı geçti.
Rahmi Koç’un “1 milyar Doları var” demesi ile başlayan Başbakan Erdoğan-Koç Grubu kavgası, Gezi Parkı eylemcilerine lojistik destek sağladığı gerekçesiyle doruğa çıktı. Başbakan Erdoğan’ın Gezi eylemcilerini çapulcu olarak nitelemesi üzerine  Eşi TÜSİAD Başkanlığı yapan Cem Boyner’in ‘ben bir çapulcuyum’ pankartı açıp medyaya poz vermesi, ilişkileri iyice kötüleştirdi. Son Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda Erdoğan’la TÜSİAD’ın bir araya gelerek görüntü vermeleri, yeni bir ‘U’ dönüşü başladığı izlenimini uyandırıyor.  
MÜSİAD, ASKON gibi rakip kuruluşların güçlenmesiyle iç politikadaki eski ağırlığını büyük oranda yitiren TÜSİAD İsrail’in içerideki uzantısıdır. Bu yüzden Erdoğan’ın TÜSİAD ilişkilerindeki zikzaklarla Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerindeki zikzakların tam bir paralellik arz ettiği görülmektedir. Bu zikzakları, Erdoğan milletimizle İsrail arasında gidip gelirken çizmektedir.

http://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/1204409-zikzaklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder