20 Mart 2015 Cuma

İSLAMIN İRADESİZLEŞMESİ Mustafa Yürekli






Avrupa’nın en önemli devletleri ve kurdukları dünya sistemi, İslam devletinin (Osmanlı) zayıflamasıyla ortaya çıkmıştır.

Bugün, bütün dünyayı, dolayısıyla insanlığı etkileyen, milletimizin yaşamını ve ülkemizi göz altında bulunduran dünya sistemi, İslam milletinin iradesizleşmesiyle kurulabilmiştir. Dünya sisteminin mekanizmalarının günümüze kadar çalışması İslam’ın iradesizleşmesiyle mümkün olabilmiştir.

Eğer güçlü bir İslam devleti 18., 19. ve 20. yüzyıllarda da varlığını sürdürebilseydi, denebilir ki İngiltere’nin bugünkü siyaseti var olmayacaktı. Türkiye, Viyana’dan sonra Peşte ve Belgrad’ta yenilmeseydi, Avusturya/Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, İtalya, Almanya’da aynı kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini geliştirmişler ve güçlendirmişlerdir. Güçlü bir İslam devletinin varlığında, Rusya o kadar güçlü olmayacak ve varolan siyasetlerini yürütemeyecekti ve Amerika, eski dünyaya bu kadar rahat sokulamayacaktı.
Son üç yüz yıllık tarihten çıkarılacak ders şudur: Küfür milletini, bütün bir yeryüzünü fesada uğratacak kadar güçlü kılan, aydınlarının ihanetine uğramış İslam milletinin parçalanmışlığı ve dağınıklığıdır.
İslam milleti, hala başsız ve iradesiz ise, bunda daha çok aydınların vebali vardır. Dünya sisteminin 60’a yakın denetleme sisteminde kıvranan İslam milleti kendi yönetimini oluşturamamaktadır.
Aydınlar, toparlanıp seferberliğe çıkmazsa ve İslam milleti velayetini üstlenecek güçlü ve dirayetli bir yönetime kavuşmazsa, İslam coğrafyası daha çok kana bulanacak ve milletimiz bir daha atılım yapamaz hale gelecektir.
Önümüzdeki bin yıllık esaretten kurtuluşun tek sorumlusu aydınlardır..
http://www.haber7.com/yazarlar/mustafa-yurekli/1277738-islamin-iradesizlesmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder