29 Nisan 2015 Çarşamba

BATI SUNAĞI







AK Parti, CHP, MHP, HDP birbirine zıt söylemler geliştirse de hepsinin beslendiği ideolojik kaynağın aynı olduğunu, Batıcı olduklarını ve tercüme ideolojileri savunduklarını tespit için derine inip incelemek lazım. Onlar; batıcı paradigmalara bağlı, batıdaki fraksiyonların uzantısı, yerli olmayan, özleri itibariyle gayri milli düşünce akımlarının takipçisi siyasi yapılanmalardır. Türkiye’ye batıdan sirayet etmiş olan sağ-sol yelpazesine mensup siyasi akım partilerinin versiyonları arasındaki sürtüşmelerde rekabetten öte bir zıtlık ve derin farklılık yoktur. Aksine hepsi onları yöneten üst aklın belirlediği küresel hedefler doğrultusunda bilerek-bilmeyerek onun amacına hizmet etmektedir.

 Eski Türkiye’nin sembolü Çankaya Köşkü ve Anıtkabir; Yeni Türkiye’nin sembolü ise Başkanlık Sarayıdır. Başkanlık Sarayının azameti, ihtişamı millî gururunu okşamayan, vesayet rejiminden beslenen, millet bilincinden yoksun bırakılmış, şanlı tarihimizle bağları kesilip paryalaştırılan bir türetilmiş kesim oraya harcanan para halkın refahına harcanmalıydı diye tutturuyor.

Oysa Birinci Dünya Savaşı’nda devleti yıkılmış, ülkesi yağma talan edilmiş, yoksulluğa mahkûm edilmiş bu millet aç, açık, çarık bulamayıp yalınayak iken yapılan Anıtkabir’e, o dönemin devlet bütçesine denk para ile ve yoksul belediyelere 50’şer bin liralık salma vergisi konularak bir israf abidesi olarak inşa edilmişti. O günün 50 bin Lirası şimdinin 50 milyonu nispetindeydi.

Yoksul milletten adeta gasp edilerek alınan tarım ürünleri ve hayvan başına alınan sözde vergi ile Çankaya Köşkünde rakı sofraları donatanları kahramanlaştıranlar; sözde Türkiye’yi kalkındıranlara ve bölge lideri küresel bir güç haline getirenlere "İsraf yapıyor!" diyerek yaygara koparıyorlar.


Cumhurbaşkanı ve Başbakanın kullandığı Türkiye’nin bugünkü gücünü yansıtan uçağa laf edip dillerine pelesenk eden bu türetilmiş gayri milli zihniyet mensupları; neden İngiliz vesayetindeki 1923 rejimini yönetenlerin özel Beyaz Trenle yolculuk ettiklerinin, pahalı diye ABD’nin almaktan vazgeçtiği Savarona Yatı'nı Almanya’dan satın alıp nasıl işret sefaları sürdüklerinin de hesabını sorsalar ya!

Türkiye'de partiler aynı kumaştan biçilip dikilmiştir. Başkanlık Sarayı da, Çankaya Köşkü gibi rezilliktir. milli iradenin dünya güçlerine ram edildiği noktadır, batı sunağıdır. Aralarındaki danışıklı dövüş ve ağız kalabalıkları milletimizi aldatamayacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder