21 Ağustos 2015 Cuma

BİRLİK VE BERABERLİK Hasan Hanefi



Bizler, ortak bir tarihi paylaşan, ortak bir vatanda, ortak bir kültür içerisinde yaşayan, bugüne ve geleceğe dair ortak umutlar besleyen bir toplum değil miyiz?

Klasik veya modern sömürü tarzlarına karşı direnemediğimiz için bölünüp parçalanmış durumdayız. En büyük trajedilerimizden biri budur.

Aramızdaki şu yapay sınırlar, başımızdaki istikrarsız kukla yönetimler, hiçbir milli ve bütünleştirici ufka sahip olmayan uyduruk devletler.

Bir tarafta sadece belli kesimlerin memnun olduğu babadan kalma krallık sistemleri, diğer tarafta toplumun geniş kesimlerini memnun edemeyen askeri ihtilal yönetimleri.. Bu sistemlerin her ikisi de egemenliğin kaynağını ortaya koyacak toplumsal bir uzlaşmadan yoksundurlar.

Tam bu nıktada "Egemenlik Allah'ındır!" sloganından hareket eden İslami hareketler, mevcut siyasi sistemler karşısında en büyük tehdidi oluşturmaktadır.

Aslında aramızda bu kadar ortak nokta varken bölgesel milliyetçiliğin, ayrımcılığın, bölücülüğün ve parçalanmanın tuzağına neden düşmekteyiz?


Doğu Batı Tartışmaları  (s.17)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder